Hoito-ohjeet

Etsitkö kukkien hoito-ohjeita?tampereenkukkakauppa.fi-kukkahahmo-transparent

Saitko mukavan yllätyksen kukkien muodossa ja haluaisit tietää kukkien hoito-ohjeet, jotta ne säilyvät mahdollisimman pitkään. Muistathan, että kukkien hyvinvointi riippuu aina paljolti aktiivisesta hoito-ohjeiden noudattamisesta. Toimi näin ja kukkasi säilyvät pidempään:

  • Säilytä kukkapakettisi aina viileässä ja poista kukat kääreestä vasta juuri ennen kuin laitat ne maljakkoon.
  • Poista vedenpinnan alapuolelle jäävät lehdet ja leikkaa varsiin uusi viisto imupinta terävällä veitsellä, ei saksilla.
  • Käytä aina puhdasta maljakkoa ja raikasta, puhdasta vettä.
  • Leikkokukkavirkiste parantaa kukkien kestävyyttä.
  • Sijoita kukkamaljakko niin, ettei se ole suorassa auringon paahteessa, ja hoito-ohjeiden mukaan sitä ei myöskään kannata sijoittaa lähellä paahtavia, kuumia pattereita
  • Suojaa kaunis kukkakimppusi vedolta.
  • Älä myöskään sijoita hedelmiä kukkien läheisyyteen ja kimppu säilyy pitempään jos siirrät sen yöksi viileään.

Ruukkukukattampereenkukkakauppa.fi-ruukkukukat-hoito-ohjeet

Ruukkukukkien hoito-ohjeet lyhyesti. Poista kuihtuneet kukat ja kasvinosat. Käyttämällä ruukkukasvilannoitetta kasteluvedessä, varmistat runsaan kukinnan. Säännöllinen kastelu on tärkeää, jotta multa ei pääse kokonaan kuivumaan. Toisaalta on varottava, ettei kastele liikaa ja ruukku ”seiso vedessä”. Useimmat ruukkukasvit on tarkoitettu pois heitettäväksi kun ne ovat kukkineet.

Viherkasvit

Ja lopuksi vielä yleisesti viherkasvien- ja kukkien hoito-ohjeet. Jos hoidat viherkasvejasi kukkakaupasta saamiesi ammattilaisen laatimien ja hyväksi todettujen kukkien hoito-ohjeiden mukaisesti, ne voivat kestää jopa vuosikymmeniä. Tärkeintä viherkasveille on valo. Talvella riittävän valon saaminen on haastavaa, mutta sijoita viherkasvit talvikaudella kotisi valoisampaan paikkaan.

Kesällä taas on suojattava kasvit kuumimmalta paahteelta. Viherkasvien multa pitäisi kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välillä, mutta tasainen kosteus on parempi kuin suuret kosteusvaihtelut. Toki eri lajien ja eri kokoisten kasvien ja kukkien hoito-ohjeita noudatettaessa täytyy muistaa, että kukkien vedentarve on erilainen. Lannoitus on suositeltavaa kevät- ja kesäkaudella, kun valoa on pajon ja kasvu on voimakasta. Valo ja lämpö myös lisäävät kastelutarvetta. Multa tulisi vaihtaa vasta kun kasvi on kasvanut, ja juuristo täyttää koko ruukun.

Kaikki kukat, vinkit ja hoito-ohjeet saat suoraan kukkakauppiaaltasi.

Katso Tampereen parhaat kukkakaupat!


Hakusanat: Kukkien hoito-ohjeet, kukkien hoito-ohjeita, ruukkukasvien ja kukkien hoito-ohjeet, viherkasvien- ja kukkien hoito-ohjeet


Suosittele tampereenkukkakauppa.fi -sivustoa! Jaa sivu sosiaalisessa mediassa